Svenska Rallyt öppnat och igång

0
88

130207loebGårdagens öppning av Svenska Rallyt, gav publiken en uppvisning på en kort specialsträcka där förarna körde mot varandra. Detta år så kunde publiken vara med och bestämma vilka som skulle mötas i heaten. Sträckan kördes på Färjestadstravet.

Sebastien Loeb (Citroen) vann sitt heat mot sin förre teamkamrat Sebastien Ogier (Volkswagen). Loeb var 2.5s snabbare än Ogier, Volkswagenföraren förlorade tid när han sladdade in i en snövall.

”Detta var en kort sträcka, inte en sträcka att kolla formen på föraren och bilen. Allt gick bra för oss men det är imorgon de riktigta sträckorna börjar.” sade Loeb

Ogier kom i mål med en bevärande min. ”Detta var inte bra, jag är osäker på om jag har punktering bak, bilen känns inte bra.” sade Ogier.

Vinsten igår ger Loeb ett försprång på 0.5s över Fords Evgeny Novikov och Volkswagens Jari-Matti Latvala. Evgeny Novikov slog Dani Sordo i sitt heat och sade efteråt. ”Vi är här för att kämpa om vinsten och vi känner oss säkra och har självförtroende.”

Latvala slog sin forne teamkamrat Mikko Hirvonen, men han medger att han fick inte till körningen perfekt i heatet. ”Inga stora misstag blev gjorda, fick lite för stora sladdar några gånger bara. Jag känner mig avslappnad inför morgondagen.”

Mads Östberg och Pontus Tidemand var ett annat heat helt i publikens smak. Östberg, som har svensken Jonas Andersson som kartläsare, öppnade tävlingen bäst av de båda och besegrade sin yngre utmanare.

Både Östberg och Tidemand gjorde mycket bra ifrån sig på förmiddagens kvalificeringssträcka. Norrmannen var tvåa efter Ogier och unge Tidemand slog till med en fjärdeplats. Det ger dem gynnsamma startpositioner på fredagens sträckor. Tidemand går ut som 14:e förare, Östberg som 16:e. Rallyt fortsätter idag Fredag, med sträckan Lesjöfors med första start 08.39

NO COMMENTS

Kommentera