SM – veckan i Falun Startar snart..

0
153

sm-weekSM-veckan arrangeras av Riksidrottsförbundet (RF) och Sveriges Television (SVT) i samarbete med berörda specialidrottsförbund (SF) och värdstaden.

Syftet med SM-veckan är att under en veckas tid genomföra svenska mästerskap i olika idrotter i en och samma stad. SM-veckan genomförs vanligtvis varje år, vinter respektive sommar, och ska genomföras på olika orter i Sverige. SM-veckan är öppen för RF:s medlemmar, 69 specialidrottsförbund (SF) vilka representerar upp emot 250 olika idrotter (grenar).

Genom SM-veckan vill vi få ett ökat intresset för svenska mästerskapen och samla större och mindre idrotter i ett gemensamt evenemang. Många människor ska kunna ta del av Sveriges bästa idrottsutövare på plats, i media och framför TV:n. SM-veckans ambition är att vara en idrottslig folkfest i värdstaden under en vecka. Mer information och program hittar du på denna länk….

RedAkt.se tittar på möjligheten att få vara med och rapportera från grenarna Rally och Trial samt Stadioncross med bilder samt text. Dessa tävlar under helgen med start fredag 25/1 – 27/1.

Trial kör inomhus på fredagen, rally (sprint tävling) körs under lördagen och stadioncrossen körs på söndagen.

De idrotter som kommer att tävla under veckan är:

Curling

Cykel (velodrom)

Draghund

Längdskidor

Muaythai (Thaiboxning)

Rally (sprint)

Rodd (inomhus)

Rullstolsinnebandy

Skridsko

Skidorientering

Snöskoter (Stadioncross)

Softboll

Styrkelyft

Squash

Taido

X-Trial

Följ SM-veckan på SVT och SVT play. Du kan också följa SM-veckans alla aktiviteter på Facebook och Twitter.

NO COMMENTS

Kommentera