Rätt hjälmbärare ska hjälpa Volkswagen till WRC-titeln

0
77

polo-WRCKänner du till Franc Rimière? Ska man tro motorsportlegendaren Jacky Ickx så var denne man absolut ovärderlig för Ickx framgångar i motorsportvärlden på 1960- och 1970-talet. Ingen annan kunde sköta om hans hjälm så bra som Franc. Det är möjligt att någon ställer sig skeptisk till Jacky Ickx utsaga – men faktum är att Volkswagen nu söker en ny framgångsrik hjälmbärare till sitt WRC-team!

Lovorden vet inga gränser när Jacky Ickx väljer att hylla fransmannen Franc Rimière för hans sätt att sköta om den forne racingstjärnans hjälm. Ickx, som bland annat vunnit Le Mans sex gånger och dessutom slutat tvåa i Formel 1, arbetar idag som motorsportambassadör för Volkswagen.

I en film avslöjar han nu hemligheten bakom sina framgångar. Och det står helt klart att Franc Rimière har en viktig del i dessa. Franc kom till exempel på genidraget att ändra höjden på hjälmöverlämnandet till 112 centimeter. Det gav den ideala vinkel på 15 grader vid överlämnandet till föraren. Han kom dessutom på ett helt eget steg för att på bästa sätt gå fram till föraren och lämna hjälmen.
– De detaljerna har spelat en nyckelroll i framgången, fastslår Jacky Ickx i filmen.

Volkswagen, som går in i WRC med helt nyutvecklade Polo R WRC, 2013 har nu insett vikten av att ha rätt hjälmbärare till sitt rallyteam. Därför söker man nu en ny medarbetare av Franc Rimières kaliber – man vill helt enkelt ha ingen mindre än världens bästa hjälmbärare. Redan till Monte Carlo-rallyt som går i januari hoppas man ha lyckats med sitt uppdrag. Den som utses får vara VIP-gäst och en del i Volkswagens rallyteam under rallyt. Tävlingen pågår till 4 januari.

Den som känner sig manad kan söka tjänsten på sajten www.rallytheworld.com Där laddar man upp en representativ bild av sig själv, för att visa att man faktiskt är världens bästa hjälmbärare.

Filmen om Jacky Ickx och Franc Rimière finns att beskåda här:http://www.rallytheworld.com/en/#/holder/ol-video-helmetholder

NO COMMENTS

Kommentera