Pontus Tidemand lovordad av Wilson

0
113

Pontus Tidemand, Svenska RallytM-Sport chefen Malcolm Wilson, lovordar insatsen som Pontus Tidemand gör i Svenska Rallyt, Pontus gör sin debut i WRC klassen på rallyt.

Tidemand avslutade fredagen som sexa, efter en rad med topp tio tider, samt en fenomenal tid på sträckan Lesjöfors (SS2) där han tog den fjärde snabbaste tiden.

Wilson som basar över M-Sport teamet som har hand om Pontus bil, är verkligen imponerad av hans resultat.

”Jag tror att han har överraskat en massa människor, inklusive mig själv.” Sa Wilson “på den första rundan under fredagen så imponerade han mycket, och eftermiddagen är jag väldigt nöjd med. Han kunde ha fallit i fällan, att försöka köra snabbare och riskera att köra av. Att hålla samma tempo som Mads Östberg och Evgeny Novikov är inte lätt, och det kräver stor rutin. Jag tror att han har tagit en säker väg där han kör efter sin förmåga och inte går över den, detta är det som har imponerat mest på mig, han är ung och vill mycket – men har kylan och smartheten att inte köra över sin förmåga.” Sade Wilson.

Pontus Tidemand kör med en ny kartläsare, norrmannen Ola Flöene. Han var en toppförare i WRC Academy under 2012, han slutade trea totalt i den klassen under förra årets Svenska rally i en Skoda Fabia S2000.

”Det känn fantastiskt och skönt.” Sa Tidemand efter sista sträckan i Karlstad. ”Men vi måste behålla fokusen. Det är mycket kvar av rallyt, nu behöver jag en god natts sömn och fortsätta i samma stil under lördagen.

När detta inlägg skrivs så finner vi inte Pontus i resultatlistorna, vi har tyvärr fått reda på att han halvvägs in på morgonsträckan drabbats av mekaniska problem. När han körde åt sidan i ett försök att lösa problemet gick bilen inte igång igen. Teamet ska försöka lotsa bilen till serviceparken, och förhoppningsvis starta om rallyt på söndagen.

Tyvärr så är det en del av motorsporten, saker går sönder men det är synd för Pontus Tidemand som fick en väldigt bra start på sitt debutrally i den stora klassen.

NO COMMENTS

Kommentera