Petter Solberg lovar en bra show under Svenska Rallyt

1
138

130128_mk2Den forne världsmästaren Petter Solberg har lovat att showa för publiken under Svenska Rallyt, detta är hans enda rally som han ställer upp i under denna säsong i rally VM säger han.

Solberg som avslutade sin karriär inom WRC i höstas, han kommer att ställa upp i Svenska Rallyt med sin Ford MK2 Escort som körs i den historiska klassen. Solbergs svenska fru Pernilla som också kör rally, kommer att vara kartläsare under rallyt. De gjorde några tester som gick väldigt bra under samma helg som Monte Carlo, testerna kördes i samband med Finnskogsvalsen.

”Vi blev så nöjda med hur testet gick, så nu är vi ivriga på att få komma igång.” Säger Petter Solberg. ”Vi kan helt enkelt inte se oss själva som publik, och jag behöver inte köra en WRC bil för att bli nöjd. Det känns speciellt nu då jag och min fru får chansen att köra tillsammans. Pernilla har bara varit med i bilen en gång tidigare, hon har själv kört rally så det blir inte lätt att köra efter hennes kartläsarnoter, tro mig det kommer inte bli lätt.” säger Solberg skrattandes.

Bilen är byggd efter 1975 års tekniska bestämmelser i rally och bilen, byggdes av Petters forne kartläsare Phil Mills. Motorn är en 2 liters BDG motor på 260hk.

De som kör I historiska klassen, kommer att köra sex sträckor, två på fredagen och fyra sträckor under lördagen. ”Ledningen har tagit de bästa sträckorna åt oss.” Förklarade Petter. ”Jag är speciellt nöjd med att vi ska köra sträckan Vargåsen som har Colins Crest, hur långt vi kommer att flyga kan jag inte svara på idag, men vi kommer att ge publiken en bra show. Vi har en bra bil och vi kommer garanterat att höras när vi varvar genom skogarna, sträckan är också en av mina absoluta favoritsträckor.”

Petter Solberg hoppas på att kunna visa upp sina framtida planer, som han jobbar med inom motorsport under de kommande veckorna. ”Allt jag kan säga i dag är att det ser riktig bra ut och om allt går enligt planerna så hoppas jag kunna avslöja innehållet innan Svenska Rallyt.”

När det kommer till WRC klassen och hur Svenska rallyt kommer att gå, så tippar Solberg att att tre förare kommer vara i toppen och kämpa om vinsten. ”Jag tror att Sebastien Ogier blir svårslagen, Jari-Matti Latvala är snabb det vet vi och om allt stämmer med bil så är han alltid en förare att räkna med. Sen har vi Mads Östberg, Mads har alltid gjort bra ifrån sig under Svenska rallyt, men han är också nu under större press att prestera än någon av de andra.” Sa Solberg.

Svenska Rallyt som är den andra deltävlingen i Rally VM, startar den 7:e februari.

1 COMMENT

  1. Loeb vinner!!
    före Mads Östberg eller Ogier!
    Tidemand kan bli 3:a eller 4:a
    Latvala, Novikov o Hänninen uppsöker
    naturen!!!

Kommentera