Noteringar inför Svenska Rallyt

0
101

090212_mikko20 WRC bilar är anmälda till Svenska Rallyt, ytterligare 13 st finns anmälda till WRC 2 klassen. Svenska Rallyt som är känt för att vara ett snabbt och intensivt snörally startar den 7 februari och körs som vanligt i närheten av Karlstad.

Citroen kommer till start med bägge sina team där stjärnan Sebastien Loeb kör en av sina fyra deltävlingar, Loeb bestämde sig för att under sin avskedssäsong , att bara köra fyra deltävlingar. Svenska Rallyt är en av dessa. Citroen har även med sig 2011 års vinnare av Svenska Rallyt Mikko Hirvonen som är ny i Citroen Total Abu Dhabi WRT. I deras andra fabriksteam som kallas Abu Dhabi Citroen Total WRT så finns förarna Khalid Al Qassimi och Dani Sordo, Benito Guerra är anmäld att köra i en privat Citroen DS3.

Volkswagen teamet som kommer från en podium plats på Monte Carlo Rallyt i den nya Polo R WRC, teamet kommer med Sebastien Ogier och förra årets vinnare av Svenska Rallyt, Jari-Matti Latvala.

Fords WRC team har inte förlorat Svenska Rallyt sedan 2006, och i år så kommer Qatar M-Sport med två förare som förväntas vara i toppen och slåss om mästerskapet. Evgeny Novikov som missade podiumplats i Monte Carlo och Mads Östberg som visade stor talang under förra säsongen. Mads slutade topp 3 under 2011 och 2012 på Svenska Rallyt.

Från M-Sports systerteam Qatar World Rally Team så kommer Thierry Neuville, Juho Hanninen och Nasser Al-Attiyah.

Andra som kör Fiesta RS WRC är Jari Ketomaa med Kimi Raikkonens fore kartläsare Kaj Lindström, Martin Prokop fortsätter med Jipocar Czech National Team. Henning Solberg är tillbaka för första gången sedan Finska Rallyt 2012. Hennings styvson Pontus Tidemand som körde i WRC Academy förut kommer också med en Fiesta RS WRC.

Michal Kosciuszko fortsätter sitt tävlande med teamet Lotos Team WRC och kör en MINI John Cooper Works WRC, medans Jarkko Nikara kör en Prodrive MINI.

Monte Carlo vinnaren i WRC 2 Sepp Wiegand, kör med en Skoda Fabia. Men han kommer att få tufft motstånd från 12 andra förare som 3:an Yuriy Protasov. Snöspecialisten Anders Gröndal och Eyvind Brynhildsen är också snabba och konkurrenskraftiga.

Tyvärr så blir det inget rally för PG Andersson då Proton Motorsports har dragit tillbaka anmälan av P-G Andersson till Rally Sweden. Olyckligtvis är det en försenad leverans av väsentliga delar till Satria Neo S2000 som gör det omöjligt för teamet att starta i tävlingen som inleds torsdagen den 7 februari.

Chris Mellors, chef för MEM, teamet som driver satsningen säger:

– Utan de här delarna kan vi inte starta rally. Självklart är P-G besviken, men det är vi alla att tävla på högsta nivå med en skandinav i Skandinavien i snön i en Satria hade varit en härlig start på säsongen.

NO COMMENTS

Kommentera