Nasser Al-Attiyah sjuk, Matthew Wilson ersätter honom på Svenska Rallyt

0
64

wilsonMatthew Wilson kör alltså istället för Nasser al-Attiyah på grund av sjukdom. Nasser skulle ha gjort sin debut i teamet under Svenska Rallyt men hans insjuknande gjorde det omöjligt för honom att vara med på ett evenemang före rallyt, det var då han beslutade sig för att istället vara hemma och bli riktigt frisk inför kommande deltävlingar.

“Jag är väldigt besviken over att inte kunna ställa upp i Svenska Rallyt. Men det är viktigt att jag fokuserar på att snabbt bli frisk inför nästa evenemang. ” Säger Nasser.

Wilson tar over förarstolen i bilen, en Ford Fiesta RS WRC tillsammans med Nasser ordinarie kartläsare Giovanni Bernacchini.

”Jag känner Matthew bra, jag vet att han kommer göra ett bra jobb för teamet. Jag kommer också att följa rallyt hemifrån, jag håller tummarna för ett bra resultat.”

Matthew Wilsons senaste VM rally var englands deltävling 2012. Han har kört Svenska Rallyt sex gånger förut och har en sjunde plats som bästa placering. Wilson är förtjust över denna chans, att få tackla snövägarna i Sverige igen.

“Efter en tung säsong, så är det fantastisk känsla att återigen få sätta sig bakom ratten i en WRC bil. Det kom som en chock för mig, jag fick förfrågan på söndagen och nu är jag i sverige.”

”Vi är på plats och ska få rekognisera sträckorna. Jag är säker på att jag och Gio kommer att fungera ihop. Det är alltid svårt med en ny kartläsare, men han är en av de bästa i branschen.”

“Jag vill sända ett stort tack till Nasser, för denna chans. Hela teamet önskar honom en snabb återhämtning, det kommer inte att kännas riktigt rätt utan Nasser men vi ser alla fram mot hans återkomst i Mexikos rally.”

NO COMMENTS

Kommentera