Mikael Lindqvist kör Rally-SM premiär i Sandviken

0
79

EvoXNu är det dags för Mikael Lindqvist från Norrköping att göra premiär för året. Det är den första deltävlingen i årets Rally-SM som avgörs på lördag i Sandviken. Kartläsare är som vanligt Per Andersson från Hässleholm. Det var i mitten av förra säsongen som Lindqvist gjorde comeback i Rally-SM efter en tids uppehåll. Fjolåret bestod mest av tester och vissa tävlingar för att prova ut bilen inför denna säsong. Bilen en Mitsubishi EVO X byggdes av Lindqvist och mekanikerna under förra vintern.

– I år hoppas jag att vi ska kunna visa att vi hänger med och kan slåss om segrarna. Det kommer verkligen inte bli lätt, jag blev lite överaskad förra året att de åker så fort i den här klassen, säger Mikael Lindqvist.

Vinterpokalen på lördag avgörs på sex specialsträckor som tillsammans mäter elva mil. En av sträckorna som även kommer att köras två gånger är hela tre mil lång. Det kommer att bli en riktig utmaning och mycket taktik kommer in i bilden.

– Det blir häftigt med en så lång sträcka och det är alltid svårt att veta hur däcken kommer att hålla. Vi får efter reccen bestämma taktiken när vi vet hur mycket is det är på vägen, säger Lindqvist.

Rally SM 2013

2 feb – Vinterpokalen – Sandviken
22 feb – Östersund Winter Rally – Östersund
9 maj – South Swedish Rally – Tingsryd
9 aug – AM Snapphanerallyt – Hässleholm
6 sept – East Sweden Rally – Linköping
4 okt – Rally Uppsala – Uppsala

Följ oss på vår hemsida  www.lindqvistmotorsport.se

NO COMMENTS

Kommentera