Michal Kosciuszko fick lektioner av en mästare inför Svenska Rallyt

0
80

1michal_gronholmMichal Kosciuszko har fått en lektion, från en mästare på det speciella underlaget som förarna i Rally VM bjuds på under Svenska Rallyt. Marcus Grönholm gav honom en lektion om hur man kör fort på detta rally.

Grönholm var med Lotos WRC team under deras test inför Svenska Rallyt, för att hjälpa Michal med den speciella körstil som krävs för att vara framgångsrik. Marcus fick testa bilen MINI John Cooper Works RC. Efter att ha åkt med Michal, så sade den femfaldigade Svenska Rallyt vinnaren Grönholm. ”Michal har inte mycket erfarenhet av detta underlag, men jag måste säga att han är inte dålig på att snabbt anpassa sig och lära sig. Han har mera att lära sig, men det är mera fråga om erfarenhet och tid. Det tar tid att lära sig känna hur mycket grepp som finns och vart du måste ha dina bromspunkter.”

Vidare så sa Grönholm. ”Michal är villig att lyssna och lära sig, han tar in det jag säger och lyssnar intresserat. En dag är inte mycket och teamet jobbade med inställningarna på bilen samtidigt. Vi hade inte mycket tid men allt ser bra ut inför Svenska Rallyt.”

Michal sade. ”Det är fantastiskt att köra min MINI WRC i dessa förhållanden, och på dessa underbara vägar fulla med snö och is, att dessutom få testa med en legend som kan visa mig på plats vad jag behöver tänka på är väldigt värdefullt.”

“För mig så är rallykörning på snö ökänt för mig, jag har inte kört på detta underlag på sju år. Jag är imponerad av hur mycket grepp däcken ger men jag behöver lära mig hur jag använder det till min fördel.”

NO COMMENTS

Kommentera