Mattias Adielsson och Robin Friberg hjälper förarna i Team Tidö under Svenska Rallyt

0
211

Team_tido_rally_swedenTeam Tidö föryngrar sig med Juniorlandslagschaufförerna i rally. Mattias Adielsson & Robin Friberg byter ratten till papper under Svenska Rallyt 2013.

De två juniorerna skall lotsa Christer Johansson & Roger Samuelsson i varsina Porsche 911. Rallybilarna kör i den historiska delen av årets Svenska Rally, Mattias och Robin har till uppgift att hjälpa till att utveckla teamets rallychaufförer.

David von Schinkel och Per Björkman kommer köra Rally Sweden som föråkare.

Teamet är Team Tidö, känt inom rallybranschen sen tidigare med starter i Midnattssolsrallyt sedan 2008, bla haft förare som Stig Blomqvist, Björn Waldergård, Åke ”Bryggarn” Andersson, Annie Seel, Magnus Wigren & Mikael Persbrandt i sina Porschar.

– Det skall bli en riktigt häftig upplevelse att få se rally från högerstolen tillskillnad mot vad man är van vid. Att få möjligheten att visa upp sig i samband med ett sådant professionellt team ser jag som ytterst viktigt och lärorikt. Vi vet att vi skall ta båda bilarna imål och ha så roligt vi bara kan. Blir svårt att inte ha det i en Porsche 911 Turbo! Säger Mattias Adielsson

– Det kommer bli riktigt roligt och  garanterat ett minne för livet. Det skall bli kul att åka Svenska Rallyt det är bara att hoppas att man klarar av jobbet i  högerstolen. Säger Robin Friberg

– Trots att rallyt inte startat har denna dag full av förberedelser tillsammans med Mattias och Robin tillfört oss mycket. Att få möjligheten att arbeta med unga personer fulla av driv entusiasm är ett privilegium. Nu måste vi komma i mål. Säger David von Schinkel

Team Tidö gör detta som en del av Safari satsningen som väntar 2013. Samtidigt vill man försiktigt lansera idén Race4Health, så här förklarar Teamchef David Von Schinkel vad det är för något.

”Ett projekt för motorsportsvänner med hjärtat på det rätta stället. En idé som ger vår favoritsport en ny, mer meningsfull dimension. I princip handlar det om att sammanföra motorsport och välgörenhet. Tänk bara om alla generösa budgetar inom vår sport skulle öronmärka en liten del för välgörenhet. Eller om alla team skulle ta sig lite tid för de som drömmer om racing men av olika anledningar inte kan ta sig till våra banor. Vi tänker ta dessa goda tankar från ord till handling”

NO COMMENTS

Kommentera