Jost Capito vill dämpa förväntningarna på Volkswagens team

0
97

vw_poloEfter en stark debut med Volkswagen Polo R WRC på Monte Carlo rallyt, så vill teamet inte höja resultatet och förväntningarna för mycket. Volkswagen är försiktigta eftersom det återstår många deltävlingar på säsongen 2013.

På Monte Carlo så vann Sebastien Ogier en sträcka och tog till slut en andra plats totalt i rallyt. Men inför nästa drabbning som är Svenska Rallyt och våra snövägar, så varnar teamchefen för att inte tro för mycket på bilen ännu.

“Efter en väldigt bra start på säsongen, nu är teamet mitt I förberedelserna inför nästa utmaning. Teamet är fullt av förtroende, men alla är samtidigt väl medvetna om att vårt resultat hitintills är inte en stark indikation om vart vi som team eller bilen finns i förhållande till våra konkurrenter.” Sa Volkswagens motorsport chef Jost Capito. ”Varje rally är ett test för teamet. Alla processer under Monte Carlo höll toppklass, vi hoppas på att kunna göra om detta under Svenska Rallyt. Och utveckla det vidare för varje rally vi kör.” Tillade Jost Capito

Efter att ha kämpat med processen för att hitta en bil med bra inställningar, sen ha oturen att krascha precis när han hittade inställningar som fungerade. Så  Jari-Matti Latvala hoppas nu på ett bättre rally med chans att ”känna in” bilen under ett av hans favoritrallyn.

Finländaren som har vunnit två gånger tidigare, har testat bilen under ca 500 km på snö, han har dock hunnit med en dag till i bilen inför Svenska Rallyt. Latvala själv har inte satt några höga mål i år.

”Mina mål är att placera mig topp 5, jag gillar verkligen detta rally och bilen fungerar riktigt bra under dessa förhållanden. Jag är glad över känslan i bilen och hur den känns att köra, mina minnenfrån Svenska Rallyt är bara bra, som min allra första vinst i Rally VM i 2008 och min vinst här förra året.”

Sebastien Ogier körde Skoda Fabia S2000, kom på en 11:e plats förra året. Men har placerat sig fyra och femma förut, när han körde för Citroen.

“Säsongen kan inte startat på ett batter sätt. Vi kommer till Sverige med 18 poäng, det är en väldigt bra sits att vara i, och tillåter oss att slappna av litegrann. Men nu är det dags för ett nytt rally, med nya förutsättningar och utmaningar. Vi får se hur vi hanterar detta underlag, det är svårt att förutse vad som väntar. Vi får vänta och se, under de första sträckorna så borde vi få en relativt bra bild över hur teamet hanterar detta specialrally.” Sade Jost.

NO COMMENTS

Kommentera