Inför Dakar Rallyt 2013

0
153

69784_Cyril_Despres__1Den 5 januari så startar Dakar Rallyt, Dakar är ett stenhårt Rally där bade bilar, motorcycklar och lastbilar tävlar. De tävlande ska köra från Peru via Argentina till målet i Santiago, Chile. Under denna tävling som körs mellan 5-20 januari så kommer tävlande att köra mer än 8000 km, och detta körs i öknen med stor variation av väder. Däremot så är årets rally inte lika intensivt med ren sandöken, men utmaningen är minst lika svår ändå.

Vilka kör i detta rally, har vi några nordiska förare?

I motorcykelklassen så hittar vi bl a Cyril Depres, Mark Coma, Rodrigues Helder och Viladoms Jordi. Dessa ses som favoriter och Cyril Depres och Mark Coma kämpade hårt mot varandra förra året. Vidare så hittar vi Thomas Berglund från Sverige och Pål Anders Ullevålseter från Norge. Tyvärr så är det tunt med flera svenska förare i denna klass. Vi håller tummarna för våra nordiska förare och önskar dem lycka till.

I bilklassen så har vi bl a Al Attiyah Nasser, Stephane Peterhansel, Giniel de Villiers, Carlos Sainz, Robby Gordon med sin Hummer. Stephane Peterhansel har vunnit denna tävling många gånger, men det finns många som kan vinna och mycket händer under resans gång, detta gör att årets tävling är som en öppen bok. Vi på RedAkt.se kommer att försöka ge er dagliga uppdatering från denna tävling från den 5 januari till den 20 januari.

NO COMMENTS

Kommentera