Fredagens rapport från Svenska Rallyt

0
84

130208ogierSebastien Ogier utökade sin ledning under eftermiddagen, hans totala ledning nu är 32,2 sekunder.  Fransmannen var 6,6 s snabbare på sträckan Vargåsen i sin Volkswagen Polo R.

”Helt otroligt, detta är en riktigt skön känsla att ha. Morgonen var inte perfekt, men den var bra nog med den startplats som jag valde. Eftermiddagen var perfekt. ” Sade Ogier.

Sebastien Loeb och Jari-Matti Latvala kämpade hårt under hela dagen. Dessa två bytte placeringar fyra gånger under dagen, men ett problem med radiokontakten i bilen på Vargåsen, gjorde att Loeb knep andra platsen och Latvala kom in som trea 1,5 sekund efter.

Citroenföraren Loeb var den tredje snabbaste föraren på SS6 och sade. ”Det började bli svårt för däcken nu. Jag hade två reservdäck som jag behövde använda, vägen har också blivit mera rensad. Tiderna bakom mig blir snabbare, men imorgon så kommer vår startposition vara närmare de andra.”

Mads Östberg som kör Qatar M-Sport Fiesta RS, var den enda förutom Ogier som vann en sträcka idag. Han fick 20 sekunders tillägg för hans försening av starten på tredje sträckan. Förseningen berodde på en läckande vattenslang, han slutade dagen fyra totalt 42,8 sekunder efter.

Men norrmannen som är tippad till att vara en segerkandidat, är fortfarande hoppfull och säker. ”Vi har bra fart, och vi borde kunna köra ifatt Latvala och Loeb under lördagen, men Ogier är för snabb.” Sade Östberg.

Bakom honom på femte plats är Evgeny Novikov, han är 10.5 sekunder före Pontus Tidemand som verkligen visar att han är snabb och har just nu sjätte platsen. Tidemand som gör sin debut i VM klassen öppnar ögonen på alla med dagens resultat. Juho Hanninen är på sjunde platsen 29 sekunder efter Pontus.

Thierry Neuville, Henning Solberg och Martin Prokop som alla kör Ford Fiesta RS bilar avslutar topp tio resultatet.

Anders Gröndal (Norge) leder WRC2 klassen, han har en ledning på 6,1 sekunder till tvåan Yazeed Al Rajhi. Gröndal tappade 1 minut, när han körde av vägen på SS2. Men en hel del snabba tider på resten av dagens sträckor med vinst på SS4 och SS5 så slutar han dagen med ledningen.

Al Rajhi körde starkt hela dagen och vann Vargåsensträckan, Sepp Wiegand som leder serien är trea 1,06 minuter bakom

Topp 10 efter 7 specialsträckor

1. Sebastien Ogier – Volkswagen 1:14.23.1

2. Sebastien Loeb – Citroen + 32.2

3. Jari-Matti Latvala – Volkswagen + 33.7

4. Mads Östberg – Ford + 42.8

5. Evgeny Novikov – Ford + 1:12.1

6. Pontus Tidemand – Ford + 1:22.6

7. Juho Hänninen – Ford + 1:48.7

8. Thierry Neuville – Ford + 2:01.3

9. Henning Solberg – Ford + 3:23.9

10. Martin Prokop – Ford + 4:39.9

Nu ser vi fram mot att Pontus Tidemand fortsätter i samma stil under lördagen, och söndagen.

NO COMMENTS

Kommentera