Dakar Rally uppdateringar

0
90

coma_1Om ni inte redan har sett dessa videorapporter, så får ni de här. Dessa rapporter är från sträckorna 1, 2, 3 och 4. Hur går det för vår svenske deltagare då Thomas Berglund?

Thomas Berglund fick en bra start på söndagens 240 kilometer långa etapp och var som bäst uppe på 17:e plats. Men de hårda körningarna kostade. Under andra halvan av loppet fick han stora problem med bränsleförbrukningen.

– Det gick riktigt bra i början men sedan fick jag problem, soppatorsk efter 18 mil, säger han på sin hemsida.

Berglund blev bara 103:a på etappen – 59 minuter och 22 sekunder långsammare än dagens vinnare Barreda Bort från Spanien. Svensken är 95:a i totalen.

Berglund är besviken över sin sjätte och – enligt egen utsago – förmodligen sista start av Dakarrallyt.

– Det var ingen höjdarstart det här, konstarerar han.

Enligt ett pressmeddelande kommer svensken göra en så kallad omstart på måndag för att få starta bland topp 20 och slippa många omkörningar och damm. Efter omstarten så går det bättre för Thomas och han har fått upp farten, ligger nu på 88:e plats i sammandraget, han har dock problem med en tumme som är infekterad och en läkare har tömt såret på var, det stör inte körning uppger Thomas.

I toppen så är det följande förare som tampas: Pain (fra), Casteu (fra), Despres (fra) och Barreda (esp) skillnaden mellan dessa är inte mycket då Barreda är ca 05.38 efter ledaren Pain, i detta rally så kan du förlora ett sånt försprång väldigt snabbt. Ullevålsäter ligger på 10:e plats i sammandraget och ser stark ut.

Video sträcka 1

video sträcka 2

video sträcka 3

video sträcka 4

NO COMMENTS

Kommentera