Citroens chef Yves Matton pratar om resultatet i Monte Carlo

0
89

130prayYves Matton, Citroen Racings chef är nöjd över sina förarprestationer under Monte Carlo rallyt. Citroen fick med alla fyra bilarna inom topp 5. Sebastien Loeb vann rallyt, Dani Sordo kom trea, Mikko Hirvonen fyra och Bryan Bouffier kom femma.

Detta resultat placerar Citroen teamet på toppen i tillverkarens mästerskap, 19 poäng före Volkswagen.

”Den veckan i Monte Carlo var mycket bra för Citroen,” Sade Matton. ”Att få med två bilar på podiumplats på Monte Carlo rallyt, är alltid något extra. Vi har fyra bilar inom topp 5 och vi har gjort ett enormt arbete. Vi har inte haft dessa resultat på 20 år, och när du vinner ett sådan svårt rally som Monte Carlo, det är något som man kommer ihåg under en lång tid framöver.”

Med bara tre rallyn kvar för Loeb under denna säsong, innan han avslutar sin WRC karriär. Så pratar Matton med Sordo och Hirvonen för att höja deras prestationer, och få förarna att förstå vad han förväntar sig av dem.

”Dani behöver vinna rallyn i år, vi gjorde en deal för 30 minuter sen, och den måste han nu göra.” Sa Matton. ”Han visade oss att farten finns där och han är kapabel till att fightas i toppen för mästerskapstiteln.”

“Okej Mikko hade svårigheter under Monte Carlo, men jag är övertygad om att han är med och slåss för segern i Svenska Rallyt. Mikko gjorde sitt jobb under de svåra förhållandena, och klarade av dem.” Sa Yves Matton.

NO COMMENTS

Kommentera