Rally VM mera öppet nu – enligt Dani Sordo

0
75

121211_SordoDani Sordo säger att Sebastien Loebs beslut, att endast köra några tävlingar under nästa år i WRC gör att mästerskapet blir en öppen kamp mellan teamen. Sordo är tillbaka i Citroens fabriksteam efter ett tvåårigt avtal med Prodrive Mini, hans nuvarande kontrak är för minst 11 deltävlingar. Sordo hoppas nu att få chansen till att vinna, vidare så tror Sordo att det kan bli lite lättare att vinna, nu när Loeb väljer att bara köra fyra utvalda deltävlingar.

”Där är en fantastiskt känsla att få komma tillbaka till Citroen, jag har tidigare varit del av teamet i många år, sen var jag i Prodrive för två säsonger. Nu är jag tillbaka hos Citroen och känner mig mera motiverad än någonsin”.

Sordos kartläsare för nästa säsong heter Carlos del Barrio, Sordo har redan hunnit testa Citroen DS3 WRC sen förra månaden, han tycker att testerna har gått väldigt bra.

Sordo tillägger ”jag är redo att hjälpa Citroen med att vinna flera titlar, mitt personliga mål är att vinna mitt första rally i WRC, samt att hamna så högt upp som möjligt i mästerskapet. Sordo har startat i 98 deltävlingar, kommit på pallplats i 32 av dessa starter. Han väntar däremot fortfarande på sin första vinst – en vinst som han hoppas kommer nästa säsong.

NO COMMENTS

Kommentera